Monday, December 28, 2009

Resepi Rambut Cantik & Harum Selepas Gym

Untuk rambut cantik menawan & harum selepas gym tanpa ke melabur duit ke salon-salon ah moi yang berdekatan adalah seperti berikut :



(i) Syampoo dan conditioner yang sesuai dgn rambut anda. (tak perlu yang mahal pun tidak apa yang penting harum and melembutkan rambut, jenama Giant pun okeh. Pilihan Primadona adalah Herbal Essences Berry Fusion, bau sweety fruit adalah sedap)

(ii) Serum rambut yang sesuai. (Ego Boost by Bed Head, TIGI)

Selepas berpenat lelah di gym rambut pasti rambut serabai and berminyak mcm apa jekan? It will give the uncomfortable feel, definitely. So cuci rambut as usual dengan syampoo yang disukai. Then apply conditioner pada rambut and bungkus dengan towel, kemudian masuklah ke dalam sauna selama 15 minutes. Seperti meng'stim'kan rambut mcm di salon, tapi ini lebih jimat kan ongkos dan juga waktunya. Disamping stimkan rambut boleh stimkan body, benda lain stim I tak masuk campur hehe. Then bilas as usual, blow dry and apply the serum, finally 'doll up' yourself.
.
Kalau ko tak reti nak 'doll up' diri sendiri sape lagi nak 'doll up'kan ko? Melainkan ko feeling diva mcm J-lo or Beyoncit ada their own personal hairstylist, saban hari rambut tukar2. Itu lainlah ceritanya, mereka itu banyak ongkosnya mmg layak untuk di 'envy' kan. Nak cantik? key word dia..kena rajin, no matter how your body is, just love and take care of it with fully hearted.

Hargai keindahan kurniaan Tuhan pada kita, semua orang di dunia ni Tuhan bagi kecantikan. Extra thanx for those who create and invented make ups, body lotions, fake lashes & high heels, because of you people, women in this world can do magic!! Ok skrg I nak feeling goyang rambut mcm Ella, kiri..kanan..kiri..

1 comment: