Sunday, December 27, 2009

Si penggoda Kecil

I telah menganjurkan satu lawatan sambil belajar di KLCC kepada anak buah I yang dtg dari Penang si anak mami sorang ni. Beberapa perkara telah dirasai dan dipelajari sebagai ibu tumpang pada hari tersebut:


- Tak dapat menolak permintaan anak buah yang excited melihat kolam di KLCC Park, walaupun semalamnya telah dibawa berendam sehari suntuk di Sunway Lagoon oleh ibubapanya, selagi tak dapat dia akan berguling kegirangan sambil menghentak kaki dan menjerit nak jugak!nak jugak!. Nasib auntie bawa siap2 baju mandi kamu. Dan jikalau boleh dia mahu terjun ke tasik KLCC kerana amazed dgn air pancutan di situ. Aduh!


- Akan rasa cuak bila anak buah ko hilang dari pandangan mata, walaupun baru je 5 saat ko tengok kasut Vincci 5 inci di atas rak. Kau akan merasai tindakan refleks eh mana tangan anak buah yang kau genggam tadi, ya ampun rupanya sedang mencuba kasut yang sah2 lah terover size untuk dirinya.


- Bertambah cuak bila anak buah kau meraba-raba dan memegang barang - barangan kaca kristal pada pokok-pokok krismas di Concourse Level, what if pokok-pokok itu tumbang dan menimpa orang-orang di situ. Ko nak marah pun tak boleh sbb nanti dia akan buat muka sweet and tak bersalah mcm ni.


Ha skrg ko ada rasa nak marah tak bila dia buat muka mcm ini? Tell me!!Tell me!!..So?



Mehlah auntie dukung, tak larat nak main kejar-kejar dgn kamu. Tgk tu Nadirah si muka happy yang dapat kena dukung, berat mmg berat tapi auntie Primadona lagi rela dari kamu hilang dalam lautan manusia KLCC hari tu. Ramai gila orang nak jalan pun takde ruang..sigh. Damn!!
-

No comments: